Άλλα προϊόντα

H εταιρία Belhorizon ltd μέλος του ομίλου Synergy group διαθέτει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνική κατάρτιση ώστε να καλύψει τις διαρκείς ανάγκες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, που την τελευταία τριετία αναζήτησαν 37.000 ξένοι χρήστες- από 145 χώρες- ελληνικά προϊόντα και ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω του διαδικτυακού κόμβου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Μαρμελάδα

Λουκούμια

Μαστίχα Χίου

Παξιμάδι Κρήτης

Σήμερα το παξιμάδι έχει συνδεθεί με το νησί της Κρήτης και την παραδοσιακή κρητική συνταγή του ντάκου (κρητικό παξιμάδι, φέτα, αλεσμένη ντομάτα, ρίγανη, κάπαρη)

Χαλβάς

Ιδανικός για κάθε ώρα της ημέρας και κάθε γεύμα, αφού μπορεί να είναι γλυκός (με κακάο, βανίλια, σοκολάτα υγείας, μέλι κ.ά.) ή να ταιριάξει με αλμυρά όπως είναι το τυρί.

Ταχίνι

Το ταχίνι είναι λιπαρή πάστα από ψημένο, τριμμένο, ξεφλουδισμένο σουσάμι που χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής, της Ελλάδας, του Ιράν, της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής. Το ταχίνι κυκλοφορεί στην αγορά σε δύο τύπους: από σουσάμι αποφλοιωμένο ή αναποφλοίωτο.

Λουκούμια

Οι πιο συνηθισμένες γεύσεις είναι το τριαντάφυλλο (κόκκινο λουκούμι), το περγαμόντο (πράσινο λουκούμι) και η μαστίχα (κίτρινο λουκούμι).

Ξηροί καρποί

Οι Έλληνες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών. Έχουν υψηλότερη κατανάλωση ανά κάτοικο σε σχέση με χώρες όπως η Ιταλία, και οι ΗΠΑ. Η μέση κατανάλωση σε ξηρούς καρπούς ανά κάτοικο ετησίως στην Ελλάδα είναι 14 kg, στην Ιταλία 6kg και στις Η.Π.Α. 2 kg , σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO (1994-96). Η αύξηση της παραγωγής των ξηρών καρπών στην χώρα μας έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, εφόσον βέβαια βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της τυποποίησης.